Борисов наблюдава военното учение "Тракийски меч 2018" на полигона Ново село

Снимка: bTV
26.10.2018 / 21:39

Между първо и второ четене (на Закона за хората с увреждания - б.р.) ще приемат социалният министър Бисер Петков да си отговаря за Съвета (Съвета за хората с увреждания - б.р.). Искахме да е по-високо нивото, за да се върши повече работа. Това заяви премиерът Бойко Борисов след като наблюдава военното учение "Тракийски меч 2018" на полигона Ново село.

 

Той коментира и приетите два закона в същото време в парламента Закон за хората с увреждания, както и Закона за личната помощ. "Видяхте и бюджета - 150 милиона лева допълнително. Това, което сме поели като ангажимент, се прави в срок", каза още министър-председателят.

 

Запитан за това, че протестите продължават, Борисов отговори: "В рамките на демокрацията не мога да кажа кой да протестира и кой - не. Това, което сме приели, Министерският съвет и Народното събрание, обещаното е изпълнено в пълен обем, в пъти повече, отколкото по време на управление на БСП", допълни премиерът Бойко Борисов.

 

Относно наблюдаваното учение Борисов заяви, че страната ни води балансирана политика на мир, на дружба и на сътрудничество на Западните Балкани.

 

"За първи път в учението "Тракийски меч" участват всички страни - САЩ и 9 балкански държави, което показва много добра координация и уеднаквяване на тактическите действия", каза Бойко Борисов.

 

Многонационалното учение "Тракийски меч - 2018" на Силите за специални операции на страните-членки на инициативата В-9 от Югоизточна Европа бяха наблюдавани от командирите на Силите за специални операции, военните аташета на държавите-участнички и посланици.

 

Относно инвестиционните проекти за армията премиерът каза: "Знаете, че за съжаление м.г. им дадохме пари, бях поел ангажимент за казармата в Црънча, но какво проектираха, какво направиха - накрая върнаха парите в бюджета. Продължава да стои въпроса. Ако новото формирование стане бързо, парите ще им ги дадем директно. Изпълнили сме си обещанието, но казарма няма. Това искам да се поправи - когато се случи"./news.bg

 
 

Copyright © 2008-2019 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Людмила Калъпчиева | Програмиране и SEO от Христо Друмев