Забавна викторина преди Димитровден

Забавна викторина преди Димитровден
25.10.2018 / 16:03

Празник, посветен на Димитровден, се проведе на 24 октомври в класната стая на 4 е клас в СУ „Константин Константинов”, с класен ръководител Светла Илчева. Сценарият бе съставен по части от книгите „Сливенски тайни – знайни и незнайни”, със съставител Владимир Белов, и „22 отговора на въпроса: Защо Сливен?”, с автор Дора Куршумова.

 

Гости на празника бяха председателят на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен” Дора Куршумова и библиотекарят на НЧ „Дружба-1993” Живка Кондева, както и родителите на четвъртокласниците.

 

Децата изпяха много песни за Сливен, представиха по оригинален начин рисунки на тема Сливен, които бяха сътворили сами. Показаха и своите знания за родния град и неговата история в забавна викторина. Малчуганите отговориха на въпросите колко песни на Добри Чинтулов знаят, кое сливенско дърво стана Дърво на Европа, коя е Таласъмската къща, в коя ръка държи пушката си Хаджи Димитър, кои баири ограждат Сливен, откъде идва името на Кушбунар и много други. Децата успяха успешно да изброят и доста от имената на сливенските войводи, да кажат коя е мелодията на градския часовник, кои са били известните детски игри в миналото, кое е било любимото лакомство на сливенските деца и др.

 

Библиотекарят на НЧ „Дружба-1993” Живка Кондева поднесе изненада и... изпита присъстващите родители. Порастналите вече сливенци трябваше да прочетат творба от сливенски автор. Те се справиха блестящо и така стана ясно, че талантливите четвъртокласници са подкрепени от разумни и сърцати родители.

 

В края на празника Дора Куршумова благодари на децата и сподели, че е събрала и написала легендите, защото преди 7 години, при една анкета, се оказало, че сливенски четвъртокласници знаят само 3 от легендите за Сливен. Учениците на Светла Илчева, която стана носител на тазгодишната награда „Аргира Жечкова” показаха завидни знания за Сливен и историята му, затова Дора Куршумова им написа въображаеми шестици по предмета "Легенди за Сливен". Тя обеща при следващата среща да подари на всяко от децата по една от книгите с легенди.

Още снимки от новината

Забавна викторина преди Димитровден

 

 
 

Copyright © 2008-2019 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Людмила Калъпчиева | Програмиране и SEO от Христо Друмев