Хванати са 14 неправоспособни водачи и 8 с наркотици за една седмица в Сливенска област

....................................
10.10.2018 / 16:02

От 01 до 07 септември на територията на ОДМВР-Сливен са проведени специализирани операции по контрол и пътната безопасност, разпоредени от директора на ОДМВР-Сливен и в рамките на национални кампании. Екипи, сформирани от служители на Пътна полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел са проверили 2167 моторни превозни средства, и 2291 лица. Констатирани са 794 нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане.

 

През изминалата седмица на територията на ОДМВР-Сливен с мобилни и стационарни камери са констатирани 459 нарушения на скоростта.

 

Издадени са 548 електронни фиша. В поделенията на пътна полиция и при проверки на пътя са връчени 118 фиша и са отнети 9 шофьорски книжки за неплатени глоби.

 

За други нарушения са съставени 601 фиша. Актовете са 158.

 

Установени са 14 неправоспособни водачи. 7 водачи са хванати да управляват след употреба на алкохол, като 2 са над 1,2 промила, за което са образувано бързо производство.

 

Отнети са 24 шофьорски книжки за употреба на алкохол и наркотични вещества, 5 за нередовна застраховка Гражданска отговорност .

 

Прекратени са 20 регистрации на автомобили, управлявани от неправоспособни водачи и такива употребили алкохол.

 

През седмицата са проведени 3 операции по метода широкообхватен контрол – две в град Сливен и една в Нова Загора.

 

 

 

В ОДМВР-Сливен се осъществява засилена патрулна дейност по установяване на водачи и лица употребил или разпространяващи наркотични вещества.

 

 

 

Специализираните операции по пътна безопасност продължават, като контролната дейност е насочена към установяване на нарушения, пряко влияещи на пътния травматизъм. В ОДМВР-Сливен са предвидени действия по ежедневен контрол на скоростта, употребата на наркотици и алкохол, правоспособност, застраховка „Гражданска отговорност”, спазване на предимство, сигнализация и маркировка. Продължава контролът в малките населени места и общински пътища.

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Людмила Калъпчиева | Програмиране и SEO от Христо Друмев