Работи се по всички възможни версии за убийството на бизнесдамата в Русе

снимка: БГНЕС
07.10.2018 / 18:24

Властите в Русе работят по всички възможни версии за убийството на бизнесдамата, административен директор и водеща на предаване на местната телевизия TVN Виктория Маринова. Това заяви на брифинг окръжният прокурор Георги Георгиев.

 

По думите му към настоящия момент разследващите работят по версии, включително такива, свързани с професионалната реализация и личния живот на убитата.

 

"На мястото на престъплението е извършен първоначален, в последствие и допълнителен оглед. Извършили сме огледи и претърсвания в жилища, включително и в това на жертвата. Намерили сме автомобила, който тя ползва, и сме го иззели. Разпитваме активно свидетели", обясни Георгиев.

 

Той посочи и че по случая са назначени различни по вид експертизи, включително и технически - на мобилните устройства, които са ползвани.

 

Прокурорът помоли на брифинга да не се навлиза в подробности в интимната сфера. По-рани днес имаше данни, че жената е била жестоко пребита и изнасилена.

 

"Установили сме маршрута на жертвата от сутринта на вчерашния ден до часа, в който сме получили сигнала и информацията за смъртта ѝ. Установили сме как се предвижда и с какво е облечена. Знаем със сигурност, че към момента, в който сме намерили трупа, от него липсват мобилния телефон, ключовете за автомобила, очилата и част от дрехите ѝ", посочи Георгиев.

 

Наблюдаващият прокурор заяви и че властите полагат всички възможни усилия, така че да установят местонахождението на тези вещи, което може да отправи разследващите към извършителя на убийството.

 

На брифинга случая коментира и заместник-директорът на Областната дирекция на МВР в Русе комисар Илиян Енчев. Той заяви, че по случая е работи от момента на получаването на сигнала - 14.18 часа вчера, 6 октомври.

 

Сигналът бил от гражданин, който заявил, че в град Русе, при крайбрежна алея до тенис кортовете в "Парка на младежта", е намерил труп на лице от женски пол.

 

На мястото веднага пристигнали полицаи, които установили петна от червеникава течност по улицата. Течността реагирала на кръв.

Полицаите открили и безжични слушалки за мобилно устройство, черен ластик за коса, както и розови спортни обувки.

 

Трупът на жената бил на около 5-6 метра от пътя, захвърлен в обрасла със растителност зона.

 

"Веднага започнаха активни оперативно-издирвателни мероприятия, които текат и към момента под ръководството на Окръжната прокуратура в Русе", посочи Енчев.

 

Шефът на криминалистите в Русе комисар Кожухаров коментира, че на мястото все още се извършват действия, полицаите са на терен. Работи се по различни маршрути, по които жертвата може да се е озовала на мястото.

 

Все още не е установен извършителя на убийството на 30-годишната жена от Русе. Това заяви пред "Фокус" говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

 

"Окръжните прокурори са работили през цялата вечер съвместно с МВР. Полагат се максимални усилия за установяване на извършителя. Знаем коя е жената и с какво се е занимавала. Но засега нищо не трябва да се съобщава, за да не попречим на разследването", каза още тя./news.bg

 
 

Copyright © 2008-2018 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Людмила Калъпчиева | Програмиране и SEO от Христо Друмев