Къде започват и завършват задълженията на учителите към нашите деца и как едно училище реши този въпрос

....................................
04.10.2018 / 11:40

Къде започват и завършват задълженията на учителите към нашите деца? Това е въпрос, който не дава мира на хиляди родители по света. За какво отговарят мама и татко и за какво училището, в което са изпратили детето си?

 

Едно учебно заведение в Португалия реши веднъж и завинаги да сложи точка по въпроса, размествайки на таблото съобщение. Неочаквано и за ръководството, то започна да се радва на голяма популярност. А когато текстът бе публикуван в социалната мрежа, той се превърна във вирус и хиляди хора от целия свят не спират да го споделят.

 

Ето какво пише на бележката:

 

Уважаеми родители!

 

Искаме да ви напомним, че вълшебни думички като "здравейте", "моля", "благодаря" и "извинете" се учат първо у дома. Именно вкъщи децата се учат да бъдат честни, принципни и прилежни, да се отнасят добре към приятелите си и да уважават по-възрастните и учителите. Вкъщи те се учат да бъдат акуратни, да не говорят с пълна уста и да изхвърлят боклука си в кошчето. У дома се учат още да бъдат организирани, да се грижат за вещите си и да не пипат чуждите.

 

А в училище ги учим на език, на математика, история, география, физика, химия и физическа култура. Ние можем само да подкрепим възпитанието на родителите, но не и да го заместим.

 
 

Copyright © 2008-2018 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Людмила Калъпчиева | Програмиране и SEO от Христо Друмев