Среща на директора на РЗИ с д-р Джейн Муита, новият представител на УНИЦЕФ за България

....................................
04.08.2018 / 14:15

По време на първото посещение в област Сливен, д-р Джейн Муита, новият представител на УНИЦЕФ за България, проведе работна среща с директора на РЗИ-Сливен д-р Петя Балулова. Участие в срещата взеха г-жа Вера Рангелова-директор „Програми за ранно детско развитие“ на УНИЦЕФ България, д-р Рени Дариткова, директор на Д “ОЗ“ в РЗИ-Сливен, представители на Център за майчино и детско здраве-Сливен.

 

Обсъдени бяха добрите практики и организацията на работа между Регионална здравна инспекция-Сливен и Център за майчино и детско здраве.

 

Д-р Муита представи насоките, по които УНИЦЕФ–България ще работи през програмния период 2018-2020г. в здравния сектор: намаляване на детската смъртност, която е два пъти по-висока от средната за Европейския съюз; намаляване броя на децата родени от подрастващи момичета и млади жени на възраст под 20 години; по-добър достъп до качествена пренатална (предродилна) грижа и здравеопазване за жени от уязвимите групи; всяко дете да получава подкрепяща пълноценното развитие грижа през първите години от живота си, включително пълноценно хранене и достъп до здравеопазване; защита от насилие и вреда; емоционална подкрепа.

 
 

Copyright © 2008-2019 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев