Състезание по планинско бягане и колоездене в Сливенския балкан през май

Състезание по планинско бягане и колоездене в Сливенския балкан през май
17.04.2018 / 11:53

На 20 май Сливен ще бъде домакин на състезание по планинско бягане и колоездене, пише порталът за планинари http://varhove.com Градът под Сините камъни ще посрещне някои от най-добрите планински бегачи и колоездачи в страната. Участниците имат възможността да избират между 4 дистанции. Дължината на колоездачната обиколка е 37км, а за скороходците са подготвени 3 маршрута с дължина от 9км, 32км и 52км.

 

Най-дългото трасе е с 2000м положителна денивелация, което ще бъде сериозно предизвикателство и за най-добрите планински бегачи. Състезателите ще преминават през някои от най-живописните планински пътеки в Природен парк „Сини камъни“, а гледките, които се откриват от местността „Карандила“, са повече от впечатляващи.

 

Участниците имат възможността да заявят своето участие до 11 май, когато е и крайният срок. Всеки, който се регистрира до 20 април ще заплати по-ниския стартов пакет.

 

През миналата година победител в най-дългата дистанция стана Ивайло Атанасов, а при жените победата бе за Мария Николова.

 

Историята на планинския маратон датира още от края на 2000 година, когато по идея на Диньо Томов се провежда първият пешеходен планински маратон. Тогавашният маршрут е бил с дължина 35км. Маратонът продължава да се провежда през следващите 2 години, но след това прекъсва, за да бъде възстановен отново през миналата година.

 

Организатори са Спортен клуб по ориентиране „Сини Камъни“, които възродиха традиционното провеждане на планинския маратон над Сливен. Градът се слави с добрите си условия за планински бягания, както и с бегачи като Кирил Николов-Дизела и Мария Николова.

 

Повече информация може да откриете на страницата на състезанието www.marathon.skoclub.com

 
 

Copyright © 2008-2018 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Людмила Калъпчиева | Програмиране и SEO от Христо Друмев