Бивша служителка в областната администрация откри пета самостоятелна изложба

Бивша служителка в областната администрация откри пета самостоятелна изложба
14.02.2018 / 17:00

Младата художничка Паолина Ганчева откри петата си самостоятелна изложба. Събитието се състоя на 13 февруари вечерта, в залата на галерия „Май“ в Сливен.

 

В експозицията под надслов „Обкръжение“ авторката показа платна, свързани със заобикалящата я среда. Изложбата бе открита от художника Александър Дойчинов, председател на представителството на Съюза на българските художници и директор на Националната художествена гимназия в Сливен. Дойчинов е първият учител по иконопис на Паолина, тя е завършила гимназията в неговия клас. Дипломата й за висше образование от Националната художествена академия в София е със същата специалност.

 

На изложбата присъстваха много служители от областната администрация в Сливен. Паолина беше част от екипа на областната администрация, където работи в продължение на две години по Национална програма за заетост и обучение. В момента развива професионална дейност като художник на свободна практика, автор е на няколко благотворителни проекта в детски и учебни заведения в града.

 

Областната администрация я поздравява най-сърдечно за творческите успехи с пожелания за нови вдъхновения!

 
 

Copyright © 2008-2019 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Людмила Калъпчиева | Програмиране и SEO от Христо Друмев