170-та годишнина от рождението на Христо Ботев ще бъде отбелязана в цялата страна на 5 и 6 януари

Източник: МО
04.01.2018 / 22:51

170-ата годишнина от рождението на поета - революционер Христо Ботев ще бъде отбелязана в цялата страна на 5 и 6 януари 2018 г. с участието на представителни подразделения от Сухопътните войски, Военноморските сили (ВМС), Военновъздушните сили (ВВС), Националната гвардейска част (НГЧ), Силите за специални операции. На много места отбелязването на годишнината от рождението на Ботев е част от проявите по случай празника Богоявление и ритуалите по благославянето на бойните знамена.

 

На 5 януари в Горна Оряховица от 14.00 часа военнослужещи от военно формирование 22 790 в града от състава на Сухопътните войски ще поднесат венци и цветя пред паметника на поета-революционер.

 

На 6 януари в родния град на поета Калофер от 11.00 ч. представителни подразделения от състава на 61-ва механизирана бригада ще участват в митинг-поклонение пред Мемориалния комплекс „Христо Ботев“.

 

Също от 11.00 ч военнослужещи от 2-ра механизирана бригада ще поднесат цветя пред паметниците на Христо Ботев и Хаджи Димитър в парк „Митрополит Методи Кусев” в Стара Загора и в Хасково - на паметника на Христо Ботев пред читалище „Заря“.

 

В Благоевград от 11.00 ч военнослужещи от Бригадното командване в града ще положат цветя пред бюст-паметника на поета.

 

Във Варна от 11.00 ч офицери от командването на ВМС и командирите на военни формирования от гарнизона, Представителният духов оркестър на ВМС и почетен караул и венценосци от Висшето Военноморско училище „Н. Й. Вапцаров” ще участват в ритуала за полагане на венци и цветя пред паметника на Христо Ботев на Алеята на възрожденската памет в Морската градина, по време на празнично шествие по случай Богоявление и благославянето на бойните знамена.

 

В Смолян от 12.30 ч. военнослужещи от 101-ви Алпийски полк ще поднесат цветя пред паметника на Христо Ботев в града.

 

В Бургас от 12.30 ч военнослужещи от военно формирование 54 950 от състава на ВМС ще участват в ритуал за полагане на венци и цветя на бюст-паметника на Христо Ботев в Морската градина.

 

В София от 13.00 ч военнослужещи от НГЧ ще участват в общоградския ритуал пред бюст-паметника на Христо Ботев в Борисовата градина, където ще бъдат поднесени венци по случай честването на 170 години от рождението му.

 

В Пловдив от 13.30 ч военнослужещи от Силите за специални операции, от военно формирование 44 220 от Сухопътните войски и от състава на ВВС ще поднесат цветя пред бюст-паметника на Христо Ботев в Царсимеоновата градина.

 

В Ямбол военнослужещи от състава на ВВС ще се включат в общоградския ритуал по отбелязване на годишнината от рождението на Христо Ботев./MO

 
 

Copyright © 2008-2018 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Людмила Калъпчиева | Програмиране и SEO от Христо Друмев