Петима българи на Световното първенство по щанги. Даниела Пандова от Сливен е една от тях

Снимка: Thinkstock
24.11.2017 / 15:17

България ще участва с трима мъже и две жени на започващото във вторник, 28 ноември, Световно първенство по вдигане на тежести, предаде Нова телевизия.

 

Шампионатът ще се проведе в Анахайм, САЩ, и ще бъде в същата зала, в която през 1984 г. се състоя турнирът по щанги от Олимпийските игри в Лос Анжелис, бойкотирани от Съветския съюз.

 

Сега също редица от водещите в този спорт пропускат първенството заради допинг наказания и пълна неразбория около повторни тестове години по-късно. България обаче е сред участниците и има своите шансове.

 

„Не искам да нагнетяваме предварително напрежение сред нашите състезатели. Проведохме добра подготовка, дано няма контузии и дано всеки съумее да даде максимума точно когато трябва. Искам отново да благодаря на личните треньорите и наставниците по места, като настоявам да изпишете имената им, защото те вършат апостолска дейност по центровете,“ заяви преди заминаването старши треньорът Иван Иванов.

 

Ето и кои ще представят България на Световното в Анахайм:

 

ЖЕНИ:

 

48 кг Даниела Пандова (от Сливен, треньор Севдалин Минчев)

 

63 кг Галя Шатова (Карлово, треньор Иван Мухов)

 

МЪЖЕ:

 

62 кг Владимир Урумов (Черно море Варна, тр. Живко Томов)

 

94 кг Георги Шиков Марица (Пловдив, тр. Борислав Налбантов)

 

105 кг Васил Господинов (Асеновград, тр. Лъчезар Кишкилов)

 

Българите заминават в събота, 25 ноември с полет през Истанбул. На шампионата в Анахайм ще участват 213 мъже и 159 жени. Часовата разлика със София е 10 ч., тъй че повечето състезания са след полунощ или рано сутрин българско време.

 
 

Copyright © 2008-2018 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Людмила Калъпчиева | Програмиране и SEO от Христо Друмев