Почетни призове за първите световни шампионки по акробатика във вида женски двойки Стефка Спасова и Калинка Лечева

Почетни призове за първите световни шампионки по акробатика Стефка Спасова и Калинка Лечева
12.07.2017 / 20:40

Първите световни шампионки по акробатика Калинка Лечева и Стефка Спасова получиха почетни призове на тържеството за 65-годишнината от създаването на Българска федерация по спортна акробатика.

Проявата се проведе днес в в „Музея на спорта“ в столицата.

 

Двете са бивши състезателки на АФД Сливен. Те са първите световни шампионки във вида женски двойки през 1974 година в Москва.

Имат в актива си сребърен и бронзов медал от Световното първенство по спортна акробатика в Саарбрюкен през 1976 г. и са абсолютни шампионки в турнира за Световната купа през 1975 г. в Швейцария на двойка жени. Към момента са треньорки в СКА „Стефан Данчев”,, като клуба носи името на треньора, който ги е извел до световния връх.

 

На тържествената церемония днес присъстваха десетки световни и европейски шампиони, треньори, ръководители и спортни дейци.

Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева поздрави гостите и поднесе почетен плакет за юбилея на председателя на федерацията Владимир Колев.

Тя увери присъстващите, че федерацията ще продължи да получава подкрепа от Министерството на младежта и спорта.

Ваня Колева се включи в награждаването с почетни призове на БФСА на бивши ръководители на федерацията, треньори, хореографи и шампиони, сред които, освен бившите сливенски спортистки, бяха и Стоил Сотиров, Мирослав Цанков, Евгени Колев, Боянка Ангелова, Снежана Андонова и др./www.sliven-sport.com

 
 

Copyright © 2008-2018 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Людмила Калъпчиева | Програмиране и SEO от Христо Друмев