ПРОДЪЛЖАВАТ СРЕЩИТЕ НА КАНДИДАТИТЕ НА "БСП ЗА БЪЛГАРИЯ" В СЛИВЕНСКИ РЕГИОН

ПРОДЪЛЖАВАТ СРЕЩИТЕ НА КАНДИДАТИТЕ НА "БСП ЗА БЪЛГАРИЯ" В СЛИВЕНСКИ РЕГИОН
17.03.2017 / 09:23

На среща – разговор поканиха представители на тракийски дружества в Нова Загора кандидатите за народни представители от „БСП за България” Таско Ерменков, Пепа Беева и ген. Кольо Милев. Акцент в дискусията бяха националната идентичност и визията за дългосрочна национална кауза. Представителите на БСП увериха, че партията има реалистични решения за опазване на границата и справяне на ситуацията с бежанците, ако възникне такава. Доизграждане и поддържане на оградата по границата с Република Турция е едно от тях. Предвиждат се активни действия за връщане на мигранти, които не са бежанци от военни действия. Предлага се и отмяна на Постановление на Министерския съвет 208 – засягащо жилищното настаняване, заплащането на здравни осигуровки, предоставянето на финансова помощ и социални услуги за имигранти, както и преразглеждане на Дъблинското споразумение, което касае връщане на отхвърлени бежанци в първата страна от ЕС, чиято граница са пресекли. Ние сме за провеждане на политика, която да гарантира суверенитета, идентичността и сигурността ни и за армия, която да има осигурени условия, за да изпълнява задачите си за опазване на границата и защитата на териториалната цялост на родината, коментираха кандидатите на БСП.

 

Снощи в читалището на село Съдиево кандидатите за народни представители от БСП Таско Ерменков и Пепа Беева се срещнаха с местни жители. Както и на други срещи, и тук отново бе поставен въпросът за пенсиите и трудностите за малките ферми. БСП е против замразяването на пенсиите, а за преизчисляването им спрямо БВП, изтъкна водачът на листата на социалистите в Сливенски регион Таско Ерменков.

 

Той коментира и необходимостта от достъпно и качествено здравно обслужване и в най-малките населени места – без направления и без пръстови отпечатъци, „защото да си болен не е престъпление”. Ерменков е против търговската дейност в лечебните заведения, защото за съжаление у нас човешкото здраве до голяма степен се е превърнало в стока. Премахването на системата на пръстови отпечатъци за регистрация на пациенти, както и на скритите форми за допълнително заплащане са сред приоритетите в програмата на партията. Увеличаване с не по-малко от два пъти на средствата на „Фонд за лечение на деца“ и облекчаване на процедурата за отпускането им е друг важен момент

 

От БСП се обявиха още за задължително въвеждане на минимални прагове за произведени в България продукти: 51% плодове и зеленчуци в сезона на производството им и 30% – извън него, 70% мляко и млечни продукти, 25% месо и месни продукти (без пилешко), 50% пилешко месо, 75% вино и спиртни напитки; – Сумите, събрани от санкции за неизпълнение на закона, да се събират в Държавен фонд „Земеделие“ и се използват единствено за подпомагане на български земеделски производители. И още - контрол на „тавана“ на субсидиите по линия на директните плащания за големите стопанства директните плащания за големите стопанства чрез налагане на система за установяване на допустими разходи и наети лица, възможности за финансиране и на малките ферми, на база реално произведена продукция предлагат от БСП.

 

ПОИСКАЙ ПРОМЯНАТА С №10

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

 

ПРЕСЦЕНТЪР БСП- СЛИВЕН

 
 

Copyright © 2008-2018 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Людмила Калъпчиева | Програмиране и SEO от Христо Друмев