Mестната комисия за борба с трафика на хора организира обучение. Вижте повече по темата

Mестната комисия за борба с трафика на хора организира обучение
02.03.2017 / 18:24

Местната комисия за борба с трафика на хора, гр. Сливен организира обучениe за учители по информационни технологии на тема „Предизвикателства по противодействие на детската сексуална експлоатация и трафика на деца чрез Интернет”, с лектор инспектор Любомир Тулев – сектор „Киберпрестъпност” в Главна дирекция „Борба с организираната престъпност”. Оперативните цели на обучението са надграждане квалификацията на учителите във връзка с актуалните тенденции в извършването на престъплението трафик на хора.

 

Обучението бе открито от Пепа Димитрова-Чиликова – заместник-кмет „Хуманитарни дейности” на Община Сливен и председател на Местната комисия за борба с трафика на хора, гр. Сливен, която приветства организаторите и участниците, и подчерта значението на засилената превенция чрез повишаване на информираността по проблемите свързани с трафика на хора, както и по-добро сътрудничество и координация на действията на всички институции, имащи отношение към това престъпление.

 

Интернет все по-често се използва за набиране на жертви на трафик и поради тази причина е необходимо да научим децата и младежите да разпознават ситуациите, в които са застрашени от въвличане в трафик на хора.

 

В тази връзка в рамките на обучението беше поставен акцент върху актуалните тенденции в престъпленията с деца в интернет, като бяха разгледани формите и методите на експлоатация на деца през интернет, както и интернет като средство за набиране на деца с цел трафик и въвличане в проституция.

 

Всички участници получиха сертификат за успешно преминато обучение, връчен им от г-жа Пепа Димитрова-Чиликова – председател на Местната комисия за борба с трафика на хора, гр. Сливен.

 

Партньори в инициативата бяха Регионално управление на образованието (РУО), гр. Сливен и Областен информационен център (ОИЦ), гр. Сливен.

Още снимки от новината

Mестната комисия за борба с трафика на хора организира обучение
Mестната комисия за борба с трафика на хора организира обучение
Mестната комисия за борба с трафика на хора организира обучение

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Людмила Калъпчиева | Програмиране и SEO от Христо Друмев