Български йогурт „Made in Germany” във Франция

Йогуртът или киселото мляко се един от най-популярните продукти по света. Във все повече страни той се свързва с името България, предаде репортер на БГНЕС.
Истинският йогурт трябва задължително да съдържа бактерията „Лактобацилус булгарикус“, който е в основата на образуването на киселото мляко. Откривател на бактерията е професор Стамен Григоров.
На опаковките на кофичките с българско кисело мляко, които се произвеждат от Финландия през Германия до Франция, винаги присъства българският мотив – човек облечен в традиционна наша носия и кратък разказ на историята на откриването на полезната бактерия от проф. Григоров.
Такъв е и случаят с този български йогурт „Made in Germany”. Всеки, който го е опитал, може да потвърди, че той по нищо не отстъпва на произвежданите у нас кисели млека. Доказателство за отличните му вкусови качества е златният медал, с който е удостоен.
Българският йогурт покорява нови територии, включително в страни с традиции в производството на млечна продукция, като Франция. Наред с българската роза той е един от най-добрите посланици на нашата култура в Европа и света. /БГНЕС