Общинската пътна мрежа е нормално проходима при зимни условия

Общинската пътна мрежа е нормално проходима при зимни условия
05.01.2016 / 15:09

Община Сливен прави всичко възможно да осигури базовите услуги, които трябва да оказва на гражданите си през зимния сезон. За изминалите два дни администрацията е изразходила 25 % от средствата, които са предвидени в бюджета й за зимно поддържане, каза днес кметът Стефан Радев. Към момента няма постъпили сигнали за пътно-транспортни произшествия в град Сливен и на територията на общината. Общинската пътна мрежа е нормално проходима при зимни условия и няма затворени участъци.

 

Поради технологични особености, свързани с новата настилка, главната улица на Сливен не може да бъде почиствана механично и да се обработва със соли. Тя ще се чисти ръчно, а задължение на гражданите и на собствениците на офиси, заведения и магазини е да почистват тротоарите около сградите и помещенията си.

 

„Иска ми се да бъдат почистени всички булеварди и улици в града и като цяло в общината, така сякаш не е валяло сняг, и не е зима, но работим с ограничен ресурс“, каза градоначалникът. Той посочи, че Община Сливен има сключени договори за зимно поддържане с две дружества – за уличната мрежа в града с дружеството „Грийн партънрс – БКС” ЕООД, което извършва и сметосъбирането и сметоизвозването, както и с „Пътно поддържане „ЕООД – за общинската пътна мрежа. Към първата фирма общинските задължения са над 4 млн. лв., а на дружеството „Пътно поддържане“ ЕООД, общината не е плащала от две години.

 

В бюджета си Общината има заложени 120 000 лв. за почистване на улиците в Сливен и 470 000 лв. за почистване на общинската пътна мрежа.

 
 

Copyright © 2008-2018 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Людмила Калъпчиева | Програмиране и SEO от Христо Друмев