"Букварино" преоткри българската история, зарадва десетки с тридневна екскурзия

"Букварино" преоткри българската история, зарадва десетки с тридневна екскурзия
25.01.2016 / 17:10

Алтернативното образователно помагало "Букварино" отново радва родолюбците с награда - тридневна историческа екскурзия в България. Младата майка Ася Самаринова стана победител в последната месечна томбола на играта в сайта www.bukvaribo.bg

26-годишната жена от Кюстендил ще може да заведе своето семейство и малката Стефания на незабравима историческа обиколка по стъпките на българската история. Детето е на годинка и половина, но Ася скоро ще почне да играе "Букварино" и с него. Младата майка е научила за игрознанието от Фейсбук и с помощта на интернет е достигнала до верните отговори, които я направиха победител в томболата.

"Най-любими от картите в комплекта са ми тези с образа на Васил Левски и Христо Ботев. "Букварино" привлича с образите на националните ни герои, а от книжката "Исторически лабиринт на познанието", научаваме много неща за техния живот", сподели развълнуваната победителка.

Преди Ася Самаринова, "Букварино" зарадва още много семейства с тридневна историческа екскурзия. Архитектурно-музеен резерват Арбанаси, църквата „Рождество Христово“,музея “Констанцалиева къща“, крепостта “Царевец“, музей на восъчните фигури", бяха само част от посетените исторически забележителности.

Първият победител от месечната томбола бе Виолета Николова. Тя заведе съпруга и детето си във Велико Търново, където бяха посрещнати от организаторите на обиколката - компания "Лактима". След нея победител стана 19-годишната Красимира Патерова от Враца. Дойде ред и мъжете да печелят, а това бе 10-годишният Величко Костов от Пазарджик. Четвърти победител от месечната томбола на "Букварино" бе 29-годишният учител по история Николай Борисов, който заедно с жена си посети редица исторически забележителности. 12-годишната Ема Евгениева от Видин бе петата приятно изненадана от играта на Азбукари и "Лактима". Шестокласничката в Природоматематическата гимназия "Екзарх Антим I" от Видин, заведе своите родители и брат на незабравима екскурзия. Семейството на 40-годишния военнослужещ от Карлово - Станислав Маринов също успя да разгледа български исторически забележителности. "След месечната ни томбола ще има още много приятни изненади, свързани с "Букварино". Вярваме, че алтернативните образователни помагала ще се срещат все по-често в българските училища", заяви Цвета Кирилова, председател на "Сдружение Азбукари".

Повече за "Букварино" и предстоящите инициативи на "Сдружение Азбукари" можете да научите на www.azbukari.org и www.bukvarino.bg.

 
 

Copyright © 2008-2018 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Людмила Калъпчиева | Програмиране и SEO от Христо Друмев