ЕДИННИ ЗА СЛИВЕН : Без духовност и култура с нас е свършено !

ЕДИННИ ЗА СЛИВЕН : Без духовност и култура с нас е свършено !
08.01.2016 / 21:49

Коалиция „ЕДИННИ ЗА СЛИВЕН” категорично подкрепя протеста срещу заплахата от закриване на Симфоничнич оркестър и ансамбъла за народни песни и танци! Ние смятаме за абсолютно недопостим всякакъв дебат по въпроса дали общината да продължи да финансира тези две институции или не. Тя е длъжна да го направи! И без това незначителният бюджет, отделян за култура е кощунствено да бъде разпределен за други дейности!

 

Нашите предци са градили културата на нацията ни камък по камък и книга по книга, защото са били достатъчно мъдри да прозрат, че не може да има просперираща България, без обществото ни да е културно, образовано и духовно. И на пръв поглед случващото се в Сливен, колкото и незначително да изглежда на фона на проблемите в национален мащаб, всъщност е  сигнална лампа за приближаваща се духовна, а в последствие и национална катастрофа.

 

Никоя управа в историята на града ни не си е позволявала да посегне на тези две институции, които са едни от символите на възпожденски Сливен.

''Единни за Сливен'' ще отстоява позиция в подкрепа на съхранение и развитие, както на Симфоничния оркестър и Ансамбъла за народни песни и танци, така и на всички останали културни средища на община Сливен защото твърдо вярваме, че не може да има икономическо и социално развитие регион, който не полага грижи за съхранение и развитие на културата си.

 
 

Copyright © 2008-2018 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Людмила Калъпчиева | Програмиране и SEO от Христо Друмев