Стефан Радев: Намаляването на финансовия натиск над общината е най-важната ни задача през 2016

Стефан Радев: Намаляването на финансовия натиск над общината е най-важната ни задача през 2016
05.01.2016 / 11:28

Предприемането на реформи, касаещи общинския дълг е сред приоритетните задачи, които си поставят за изпълнение кметът Стефан Радев и екипът му през 2016 година. „Това е голяма и амбициозна задача с изпълнението на която целим да намалим финансовия натиск върху общината”, посочи кметът. Какви точно ще са реформите ще стане ясно след 11 януари, когато ще бъде готов проектът за бюджет за 2016 година, а гласуването му ще се проведе в края на месеца на сесията на Общинския съвет.

 

Стефан Радев изрази готовност да чуе становища и препоръки към изготвения финансов документ както за приходната, така и за разходната му част. Основното съображение на кмета при изготвянето на проекта е невъзможността на общината да си позволи да прави разходите, които е правила до сега, като се има предвид, че голяма част от тях не са плащани.

 

Като пример за прекалено големи разходи той даде издръжката на АНПТ и Симфоничния оркестър, която е близо 1 млн. лв. на година като собствените им приходи са едва около 20 хил . лв. „И ансамбъла и оркестъра са част от културата на града и самочувствието на сливенци, но е дошло времето да преценяваме критично всичко, за което харчим парите на гражданите”, аргументира се кметът.

 

Пред медиите той още веднъж заяви намерението си да работи заедно със своя екип, за да върне общината в релсите на добрата финансова дисциплина и това да се превърне в база за растеж.

 
 

Copyright © 2008-2018 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Людмила Калъпчиева | Програмиране и SEO от Христо Друмев