Хипари от цяла България окупираха Шкорпиловци за Джулай морнинг

Хипари от цяла България окупираха Шкорпиловци за Джулай морнинг
30.06.2015 / 15:46

Компании от цяла България очакват джулайския изгрев на плажа в Шкорпиловци. От няколко дни насам в гората край ивицата има множество разпънати палатки. Хипарите, дошли в очакване на юлския изгрев, са на възраст от годинка до 70.

 

Срещаме младата хипарка Христина Боянова, която ни разказва, че въпреки мрачното и дъждовно време тези дни, цялата й компания си изкарва страхотно. ”Гората е пълна с хора, бирата е студена, морето е малко хладно, но пък е лято. От 10 години посрещаме Джулай морнинг тук, защото има места за диво къмпингуване, макар да ни е страх, че ще ни забранят и това в близко време. Почти не останаха места по морето, където да няма бетон. Пътят вече е асфалтиран, което е знак, че скоро ще строят и тук”, опасява се хипарката.

 

Групата, в която е Хриси, наброява 20 души. Всички те са стари приятели от различни краища на България, а Джулай морнинг е един от малкото поводи да се съберат заедно веднъж годишно, за да се включат в най-варненския и най-бунтарския ритуал, в който личността се освобождава символично от оковите на делника с неговите задължителности, порядки и лицемерие. /varna.topnovini.bg

Автор: Гергана Коларова

 
 

Copyright © 2008-2018 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Людмила Калъпчиева | Програмиране и SEO от Христо Друмев