Тридневна Национална конференция с международно участие „СЛИВЕН 2015”

Тридневна Национална конференция с международно участие „СЛИВЕН 2015”
28.06.2015 / 13:38

Тридневна Национална конференция с международно участие „СЛИВЕН 2015” организира Технически университет – София, Факултет и Колеж Сливен. Деветнадесетият научен форум е част от „Дни на културата – 2015“ на Технически университет – София, посветен на 70-ата годишнина от създаването на университета и 55-та годишнина от основаването на колеж в града. Конференцията включва представяне на над 140 доклада, научни съобщения и добри практики в седем тематични направления.

На откриването присъстваха кметът на Сливен инж. Кольо Милев, заместник-ректорът по Научна дейност на ТУ – София проф. Иван Кралов, професори, доценти, представители от други университети и научни институции, директори, преподаватели в училища, гости от чужбина, журналисти.

„Изключително съм щастлив, че днес присъствам на 19-тата Научна конференция, която организира Факултет и Колеж – Сливен към Технически университет – София. Благодаря на проф. Карапетков за съвместната ни работа в Сливен, а също и на ръководството на Технически университет –София затова, че през годините местната структура на инженерния университет развива своята дейност и показва завидни резултати в утвърждаването на Сливен като университетски град“, каза в приветственото си слово инж. Милев.

„Сливен е университетски град, с обучение на много студенти в сферата на инженерните дисциплини. Като структура на ТУ – София, за последната година „Факултет и Колеж“ – Сливен показа най-добрите резултати в израстването на своите възпитаници, с което постигнахме една от основните си цели – затворен цикъл на едно поколение учени в града“, посочи функционалният заместник-ректор на „Факултет и Колеж“ – Сливен проф. д.т.н. инж. Станимир Карапетков като допълни, че младежите, които са се обучавали във висшето учебно заведение от студенти, вече са доценти.

Конференцията на „Факултет и Колеж“ – Сливен продължава с провеждането на студентска научна сесия, с участието на студенти и преподаватели от партньорски университети и институции, съобщиха от „Факултет и Колеж“ – Сливен.

Още снимки от новината

Тридневна Национална конференция с международно участие „СЛИВЕН 2015”

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Людмила Калъпчиева | Програмиране и SEO от Христо Друмев