Танева: За подобряване на ВИК инфраструктурата има проекти със субсидии за около 800 млн. лв.

Танева: За подобряване на ВИК инфраструктурата има проекти със субсидии за около 800 млн. лв.
25.06.2015 / 13:43

По старата програма за развитие на селските райони има 1306 спечелени проекти за 1 милиард 56 милиона евро субсидия за подобряване условията на живот в селските райони в България. Това каза министърът на земеделието и храните Десислава Танева, която присъства на церемония за първа копка на проект за рехабилитация на водоснабдителна мрежа по ПРСР в село Търнак, община Бяла Слатина.

 

„Удължаването на срока на старата програма за развитие на селските райони за съжаление няма да има и за да се реализира дотук успешната работа на кмета и неговия екип е важно проекта, който стартира в тази му част да бъде изпълнен в срок до 15 септември и разбира се в срок до края на годината да бъде разплатен. По старата програма за развитие на селските райони, общините можеха да кандидатстват по три мерки и за този период има 1306 спечелени проекти за 1 милиард 56 милиона евро субсидия за подобряване условията на живот в селските райони в България”, обясни тя.

 

Министър Танева каза още, че за подобряване на ВИК инфраструктурата има 234 проекта с включени за субсидии за около 800 млн. лева, като 89 проекта вече от тях са приключени и окончателно разплатени. „Вярвам, съгласно работата, която досега е показал кметът на община Бяла Слатина и неговия екип, че тази бройка с приключените проекти ще се увеличи и с този проект, чието начало даваме днес и всички жители на тези села ще могат да живеят в по-добри условия. Пожелавам успех и добро време и пак казвам успехи на строители, защото от тях зависи успешното приключване вече”, каза още министър Танева./ ИЗТОЧНИК: 24 часа

 
 

Copyright © 2008-2018 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Людмила Калъпчиева | Програмиране и SEO от Христо Друмев