Състоя се премиерата на книгата „Обяснение в благодарност“

Състоя се премиерата на книгата „Обяснение в благодарност“
18.06.2015 / 14:38

На 6-ти юни в Клуба на дейците на културата се състоя премиерата на книгата „Обяснение в благодарност“ с автор Милена Николова. Водещ на събитието бе преподавателката от школата „Пианисимо“ – Елена Ангелова, а самата книга представи поета Деньо Денев. Главният редактор на стихосбирката е поетът Димитър Милов.

За нея той пише:

„Новата книга на Милена Николова „Обяснение в благодарност“ е с нещо по-различна. Тя не е просто една стихосбирка, в която са събрани публикувани или нови стихове в едно, а една цялостна, добре композирана, изстрадана книга. Талантът е в различието и в това е същността на истинската поезия. А тя не е нищо друго, освен мислене в образи. Само роден поет би могъл да напише следните стихове:

„През мокрите десени на дъжда

Ловях на светлината гъвкавите риби…“

Из стихотворението „Детство на изплащане“

Авторката ни въвежда в своя поетичен свят, изпълнен с аромат и свежест, от които изплита нишка към човешката близост и взаимност. Докато прелиствах и препрочитах книгата й, не ме напускаше усещането за хармония. И мисля, че това се дължи не само на изключителната й самовзискателност. Има и някакво друго тайнство, достъпно само за посветените. След втората си стихосбирка тя дълго време се е зареждала с обич и нежен взрив, за да стигне до настоящата вдъхновена книга.“

 
 

Copyright © 2008-2018 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Людмила Калъпчиева | Програмиране и SEO от Христо Друмев