Министър Петър Москов: Със сигурност ще има обновление на Спешното отделение на сливенската болница

Министър Петър Москов: Със сигурност ще има обновление на Спешното отделение на сливенската болница
14.06.2015 / 21:59

Министърът на здравеопазването Петър Москов посети МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен и се срещна с изпълнителния директор д-р Васислав Петров. Те разгледаха проект на болницата за обновление на Отделението по спешна медицина. Подготвя се архитектурен план за изграждане на ново отделение в двора на лечебното заведение.

 

„Със сигурност ще има цялостно обновление на Спешното отделение в сливенската болница като инфраструктура и апаратура, във връзка с всички инвестиции, които се правят от правителството в спешната помощ. Това, което реално трябва да се случи, преди да има финансиране, е болницата да има съответното проектиране за промяна на спешния център и заявка за апаратура”, каза министърът.

 

Той посети Отделението по спешна медицина и ремонтираното със средства на министерството Отделение по акушер-гинекология. Общата стойност на ремонта е 192 000 лв. Министърът остана доволен от състоянието на болницата и ремонта. „Добре изразходвани пари”., каза той. Петър Москов се информира и за извършените дейности и закупена апаратура по европейски проекти.

 

Пред журналисти той предаде извинението си за това, че екип на Спешна помощ изостави родилка на пътя за Симеоновград. Той е категоричен, че държавата не е дала 16 млн. лв. допълнително за заплати в Спешна помощ, за да бъдат оставени хора на пътя. На фелдшера и дежурната медицинска сестра вече е наложено наказание „последно предупреждение за уволнение”, а Москов е изискал ръководството на Спешна помощ да се извини на родилката.

Заедно с министъра болницата посети и неговият заместник д-р Ваньо Шарков. На срещата присъстваха директорът на РЗИ-Сливен д-р Петя Балулова и зам.директорът по административните дейности на облницата Розалина Спасова.

 

Още снимки от новината

Министър Петър Москов: Със сигурност ще има обновление на Спешното отделение на сливенската болница

 

Светлана Димитрова
 
 

Copyright © 2008-2018 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Людмила Калъпчиева | Програмиране и SEO от Христо Друмев