Любен Каменов отново с победа в автомобилното състезание – планинско „Българка 2015”

Любен Каменов отново с победа в автомобилното състезание – планинско „Българка 2015”
07.06.2015 / 19:32

От трите манша на автомобилното състезание –„Българка 2015”, което е IIІ-ри кръг от планинския шампионат по автомобилизъм, победител е Любен Каменов от АСК „Каменов Рали Тим“ с „Мицубиши Лансър“, съобщават от пресцентъра на община Сливен. Каменов беше отново най-бързият пилот в днешното състезание и заслужено получи, и специалната награда учредена от кмета на община Сливен инж. Кольо Милев. Втори в състезанието е Пламен Стайков от АСК „Евроком Рали Тим“ с „Мицубиши Лансър“, а трети е Любомир Мечков от АСК „Джордан Рейсинг“ отново с „Мицубиши Лансър“.

„Радвам се, че и тази година планинско „Българка“ успя отново да събере толкова почитатели на автомобилния спорт у нас“, каза кметът на община Сливен Кольо Милев, който е и председател на организационния комитет на състезанието. „Благодаря на всички, които участваха в организацията на тази надпревара, а също и на зрителите, които бяха тук, за да подкрепят любимците си“, каза още градоначалникът и подчерта, че община Сливен ще продължава да подкрепя автомобилизмът в България.

В двата дни на състезанието в м. „Абланово“ се проведе изключително зрелищна битка между най-добрите автомобилни пилоти в България.

В общото генерално класиране първи е Любен Каменов, втори е Пламен Стайков , трети е Любомир Мечков.

В клас „НС 2“ първи е Любомир Мечков от АСК „Джордан Рейсинг Тим“, втори е Ивелин Йотов от АСК „БМВ Клуб България“, а трети е Веселин Николов от АСК „Мирони” - Бургас.

В клас „НС 3“ първи е Ивелин Чапанов от АСК „Плевен Рейсинг Тим“, втори е Стефан Стоев от АСК „Ара Моторспорт“, трети е Милен Узунов от АСК „Казанлък Моторспорт“.

В клас „RC 4 “ първи е Христо Христов ЧОКО - АСК „Булсим” - Сливен, втори е Димитър Божилов от АСК „Рангелов Моторспорт“, трети е Александър Павлов от АСК „Джордан Рейсинг Тим“.

В клас „НC 4“ първи е Йордан Тодоров от АСК „Джордан Рейсинг Тим“, втори е съотборникът му Ерменко Ерменков, а трети е Александър Димитров от АСК „Ефко Рейсинг“.

Купите в клас „RC 5“ отидоха при сливенски пилоти. На първо място е Мартин Иванов от АСК „Скорпион”, втори е Марин Панайотов от АСК „Булслим 2“, трети е Иван Турлаков от АСК „Дианел Рейсинг“.

В клас „НC 5” първи е Тодор Атанасов от АСК „Одесос Рейсинг“ – Варна, второ място за съотборника му Светослав Атанасов, а на трето е Искрен Пондев от АСК „Плевен Рейсинг“.

Първо място в отборното класиране на днешното състезание зае отборът на АСК „Джордан Рейсинг Тим“, второто място е за отборът на домакините АСК „Булсим“ - Сливен, трето място е за отборът на „Дианел Рейсинг“ .

Специална купа за дебют в състезанието получи Михаил Боев от АСК „Булслим 2“ – Сливен.

В днешното състезание стартираха 51 автомобила, от които 39 достигнаха финала. Автомобилното състезание планинско „Българка 2015“ се организира от община Сливен, АСК „БУЛСИМ” и Българската федерация по автомобилен спорт.

Още снимки от новината

Любен Каменов отново с победа в автомобилното състезание – планинско „Българка 2015”
Любен Каменов отново с победа в автомобилното състезание – планинско „Българка 2015”

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Людмила Калъпчиева | Програмиране и SEO от Христо Друмев