Записки от тефтерчето или как един кмет не забравя да се "отърка" във властта и парите

Записки от тефтерчето или как един кмет не забравя да се "отърка" във властта и парите
03.06.2015 / 20:29

Както е видно от списъка - бестселър за личните посетители на Цветан Василев и Кольо Банкета не е пропускал да се “отърка” в парите и властта, само дето за тази лична привилегия и далавера е щипнал от общинския бюджет 11 милиона лева, които да вложи в КТБ.

Интересно е, въпреки че не е изненадващо за управленски стил на кмета, че той влага парите на учителите, социалните работници и детските градини в банката на Цветан Василев с еднолично решение и против волята на общинския съвет. В официално проведения конкурс КТБ е класирана по показатели едва на 6-то място, но това не сприра градоначалника да действа на своя глава.

Можем само да се досещаме какви са били мотивите му, след като административно грамотен човек като Милев е подписал договор с КТБ без разрешение на общинския съвет като добре знае политическата цена, която ще се наложи да плати ако тези негови “дребни” заигравания станат обществено достояние.

Най-тъжното е, че злоупотребява с парите за заплати на учителите и социалните работници и така Сливен е ощетен два пъти, защото в КТБ са били внесени парите на града от делегирания бюджет, а не пари от икономии с цел по-високи лихви, както постъпват официално с решение на общинския съвет други общини в страната.

Парите за заплатите на учителите, социалните работници, детските градини. Проверка на компетентните органи ще установи как са били прикрити тези пари счетоводно през миналата година.

Още снимки от новината

Записки от тефтерчето или как един кмет не забравя да се "отърка" във властта и парите

 

Автор: ПИК
 
 

Copyright © 2008-2018 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Людмила Калъпчиева | Програмиране и SEO от Христо Друмев