Информационен бюлетин на ОДМВР Сливен за времето от 06,00 часа на 24.02.2015 г. до 08,00 часа на 25.02.12015 г.

ОД на МВР,СЛИВЕН
25.02.2015 / 10:58

Сливен: Криминалисти от РУМВР-Сливен са задържали извършителя на взломна кражба от хранителен магазин в сливенския квартал “Даме Греув”. На 22 февруари криминално проявеният 19-годишен Б.К. от квартал “Надежда”, след като е взломил входната врата на магазина е извършил кражба на неустановено количество цигари от различни марки. След проведените незабавни оперативно-издирвателни действия Б.К. е задържан. Той е направил пълни самопризнания и е върнал част от откраднатите цигари. Работата по документиране на случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

 

Служители на участък “Запад” са заловили двама мъже в момент на кражба на парапет на мост, поставен за защита над напоителен канал. Вчера в 13,30 часа е получен сигнал, че са забелязани две лица да режат парапета на мост в землището на село Бинкос. На място веднага е изпратен екип, който установява криминално проявените Д.Д.(36г.) и Д.П.(30г.) от село Селиминово, които с помощта на инструменти изрязват металния парапет на моста, собственост на “Напоителни системи”. Двамата остават в ареста за 24 часа. Срещу тях е образувано досъдебно производство. Нанесената щета е в процес на установяване.

 

В РУМВР-Сливен са задържани трима мъже, причинили материални щети по лек автомобил в село Глуфишево. На 22 февруари 18-годишно момче е подало сигнал, че неизвестни извършители са счупили стъкла и наранили част от носеща колона на тавана, на управлявания от него лек автомобил "Фолксваген Пасат”. След проведените оперативно-издирвателни действия са установени и задържани извършителите. Те са криминално проявените Г.И.(40г.),Д.Т.(36г.) и Т.Т.(41г.) от същото село. Работата по досъдебното производство продължава.

 

Твърдица: По врече но специализирана операция полицейски служители от РУМВР- Твърдица получават сигнал за извършена кражба от жилището на 33-годишна жена в град Шивачево. Неизвестен извършител е проникнал вчера в дома на жената и е извършил кражба на лични вещи. След проведените незабавни действия е задържан С.И.(13г.) от същия град. Пред органите на реда той е признал за извършеното деяние и е върнал откраднатите вещи. Започната е работа по досъдебно производство за престъпление по чл.194, ал.3 от НК.

 

Котел: Криминалисти от РУМВР-Котел са задържали извършител на кражба на велосипед в село Градец. 30-годишният собственик, който е от град Котел, дори не е разбрал, че велосипедът му е откраднат. Извършителят на кражбата е Д.Д.(28г.) от Градец. Той е добре познат на органите на реда, криминално проявен по чл.194, чл.195, чл.216 и чл.131 от НК. Задържан е за 24 часа. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на Д.Д. продължава.

ОД на МВР, Сливен
 
 

Copyright © 2008-2018 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Людмила Калъпчиева | Програмиране и SEO от Христо Друмев