Сливен ще отбележи Трети март на площад „Хаджи Димитър“

Площад "Хаджи Димитър"- Сливен (фото-"Пътеписи")
24.02.2015 / 19:10

Тържественият ритуал по случай националния празник на България Трети март ще се проведе на площад „Хаджи Димитър” в Сливен, съобщи общинското ръководство. Усилено се работи и около църквата „Св. Димитър Солунски“, като настилките около нея ще са готови до Великден. По пешеходната зона продължава монтажът на настилки и оформяне на зелените площи. От общината обещават още, ако времето позволи, тази седмица да бъдат монтирани и пейките. По проекта предстои засаждането на новата растителност. Работи се по поливните водопроводи и тяхното довършване във всички участъци в пешеходната зона.

 

Общината очаква решението на Административния съд за павилиона пред сградата на комплекс „Печ”. „Обектът е незаконно построен, незаконно организиран точно на фонтана. Заповедите на кмета се обжалват и затова премахването им се стопира. Същото важи за павилиона за цветя на Розова градина. Очаква се Административният съд да се произнесе", обясни Манчев.

 

Трите павилиона ще бъдат премахнати, категоричен е кметът на Сливен Кольо Милев. Той заяви, че е решен въпросът с павилиона на спортния тотализатор и той ще се измести скоро, както и цветарския магазин. Павилионите без разрешителни няма да останат“ каза още Милев.

 
 

Copyright © 2008-2018 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Людмила Калъпчиева | Програмиране и SEO от Христо Друмев