В Сливен 278 сгради могат да участват в програмата за саниране.

саниране
24.02.2015 / 18:34

Шест сдружения на собствениците са подали заявления за интерес и финансова помощ по „Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради“ миналата седмица, съобщи заместник-кметът Иван Манчев. "В близките дни те ще бъдат разгледани от комисия. Надяваме се,че документите им са изрядни ще може да се премине към по-скорошно сключване на договори за изпълнение между тях и община Сливен", добави той.

35 общо са сдружения на собствениците в Сливен, като от тях 32 са вписани в публичния регистър.

Само за седмица в общинска администрация Сливен са били регистрирани 19 сдружения, а в момента се обработват данните на още 5.

В Сливен 278 сгради могат да участват в програмата за саниране. От тях 105 са панелни сгради- 28 панелни блока с право на кандидатстване има в кв. „Дружба”, 17 в кв. „Българка”, 25 в кв. „Сини камъни”, 20 в кв. „Клуцохор”, 12 в кв. „Стоян Заимов” и 3 в централна градска част. Блоковете от тип едроплощен кофраж са общо 13 като от тях 4 са в кв. „Дружба”, 2 в кв. „Сини камъни”, 4 в кв. „Кольо Фичето” и 3 централна градска част. Блоковете от тип пакетно повдигащи площи са общо 160 сгради като от тях има във всички квартали. Общинска администрация Сливен отново напомня на заинтересованите граждани, че всеки вторник от 16.00 часа в зала „Май” могат да задават своите въпроси свързани с програмата за саниране.

 
 

Copyright © 2008-2018 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Людмила Калъпчиева | Програмиране и SEO от Христо Друмев