Сливенски младежи посетиха Турция в рамките на проект "Емигрантски истории"

Източник: Община Сливен
15.02.2015 / 22:47

Десет ученици от няколко средни училища в Сливен посетиха турския град Ескишехир като участници в проекта “Емигрантски истории” на програма “Еразъм+”. Проектът се изпълнява от Младежки дом - Сливен и неправителствена младежка организация от град Ескишехир, Турция.

"Обединихме се в общото си желание за нови знания за емигрантството и за създаването на нови приятелства. Проектът дава знания по важни въпроси за младите хора от двете страни: какво ни дава членството в ЕС, как живеят младите хора в България и Турция, какви са образователните им системи, какви младежки дейности развиват двете страни", каза Анелия Иванова, експерт “Младежки дейности и програми” в Младежки дом - Сливен. Тя допълни, че българската група е била приета от кметовете на двете общини, както и от президента на младежта и спорта и директора на здравеопазването в община Ескишехир. Кметът на Ескишехир Ахмет Атач е проявил интерес да посети Сливен. Община Ескишехир е с население от 1 100 000 души. Град Ескишехир е изключително модерен център, с два университета, развита промишленост и авиация.

„Проектът „Емигрантски истории“ даде възможност да се създаде трайно партньорство между двете младежки организации, донесе много положителни емоции и незабравими спомени, свързани с междукултурни вечери, образователни посещения, взаимното опознаване на традиции и местни обичаи“, сподели още Иванова.

Община Сливен
 
 

Copyright © 2008-2018 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Людмила Калъпчиева | Програмиране и SEO от Христо Друмев