Община Сливен обявява конкурс за здравен медиатор

здравен медиатор
05.02.2015 / 10:33

Дейността му ще е свързана с посредничество между уязвими групи и здравни и социални служби, работа с клиенти и подпомагане на непознатите със здравната система за получаване на достъп до здравни услуги. Предвидена е работа с общопрактикуващи лекари и други здравни специалисти и институции за повишаване на имунизационния статус на децата и подпомагане при попълване на различни документи. Медиаторът ще участва още в организиране на здравни профилактични мероприятия и мероприятия за повишаване на здравната култура, а също и в подпомагането на дейността на РЗИ по извънредни имунизационни кампании, профилактични прегледи с мобилни единици и други.

Кандидатите за длъжността трябва да имат средно образование. Компютърна грамотност (MS Word, Internet, електронна поща). Много добри комуникативни умения. Добро познаване на местната уязвима общност и на здравните и социални проблеми, а владеенето на езика/езиците на общността е препоръчително.

Документи за кандидатстване се приемат до 27 февруари в деловодството на община Сливен. Те трябва да съдържат копие от личната карта на кандидата. Автобиография и мотивационно писмо. Копие от диплома за завършено средно образование, както и заявление по образец, който се получава в деловодството на Община Сливен или може да се изтегли от интернет страницата на общината на адрес: http://www.sliven.bg/index.csp?f=konkZM30012015

Датата, часа и мястото на провеждане на конкурса ще бъдат обявени допълнително, след изтичане на срока за кандидатстване. Подборът ще протече в три етапа – разглеждане на постъпилите документи от комисия. Провеждане на събеседване с кандидатите, одобрени по документи и избор на здравен медиатор в рамките на деня.

Събеседването има за цел да установи в каква степен всеки кандидат, познава проблемите на общността и е съпричастен към тях, комуникативните умения и мотивацията, необходими за изпълнението на длъжността.

Повече информация за професията „Здравен медиатор” можете да намерите на www.zdravenmediator.net

Пресцентър на Община Сливен
 
 

Copyright © 2008-2018 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Людмила Калъпчиева | Програмиране и SEO от Христо Друмев