Отменена е евакуацията на застрашените райони във Варненско

Източник: Интернет
03.02.2015 / 21:10

Отменена е евакуацията на жителите на застрашените райони във варненска област, съобщи Областният управител Стоян Пасев. Остава бедственото положение в общините Аврен и Дългопол.

Продължава следенето на нивата на преливане на язовирите "Цонево" и "Тича".

"Язовир "Цонево" прелива с около 120 литра в секунда, а от изпускателя около 25 литра в секунда се изпускат води. Количеството намалява. Тенденцията е към понижаване. Надолу по поречието на река Камчия има сериозно спадане вече на нивото на реката. Всички превантивни мерки, които бяха взети, дават своя резултат. По данни от кмета на общината, около метър и половина е паднало нивото на реката. В този смисъл очакванията са предвид и на настоящата метеорологична обстановка, че всичко вече ще влезе в нормален режим", обобщи министърът на екологията Ивелина Василева.

От утре комисия започва оглед на щетите на наводнените къщи. Главният комисар Николай Николов съобщи, че започва и отводняването на къщите.

Предвид обстоятелството, че обстановката постепенно се успокоява, екипите на "Пожарна безопасност и защита на населението" вече докараха първите помпи. 64-те пострадали наводнени къщи всеки момент започват да бъдат отводнявани.

Министърът на вътрешните работи Веселин Вучков остава във Варна, докато обстановката не се нормализира напълно, предаде БНР.

КРОСС
 
 

Copyright © 2008-2018 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Людмила Калъпчиева | Програмиране и SEO от Христо Друмев